Donnerstag, 18. November 2010

deaf by the deaf

Crossing border 2010 started with concerts of three bands, which were to represent The Hague at
SXSW (South by Southwest) festival in Austin, Texas in march.
The deaf were on this blog before
http://findmypicture.blogspot.com/2010/04/new-york-dolls.html
Spike van Zoest (gitaar & zang), Janneke Nijhuis (bas & zang) en Kit Carrera (drums) richtten in 2007 The Deaf op. Het doel? De beat terugbrengen in Den Haag. En dat lukt. Niet alleen onze eigen beatstad maar heel Nederland wordt getrakteerd op vuige rock, overgoten met een dosis garage punk en rock-’n-roll. Met een nieuw bandlid (Maurizio Pinna, toetsen) en de eerste cd op komst zijn ze klaar voor de doorbraak.
Het is je vergeven als je een voor de hand liggende, zij het oppervlakkige vergelijking maakt met Anouk wanneer je frontvrouw Suzanne Ypma aan het werk ziet.
Kijk beter en je ziet dat deze band veel meer te bieden heeft dan de krachtige vocalen van een blonde vamp. Pitch Blond zet live een ijzersterke performance neer.


Ypma leidt de band op een persoonlijke en enthousiaste manier en tussen basgitarist Vincent van Haperen en drummer Jim Geurts stuitert de energie heen en weer.

Muzikale apen.Samen opgegroeid.Spelen met elkaar.Natuurlijk.Een muzikale viering van vrienden.Op het podium.Samen opgegroeid.

In het moment.Ongeforceerd.Eigen.Een dynamisch ritueel.Toegankelijk.Positieve energie.Songs.Voodoo drums.Blues.Grooves.Rock.Riffs.Organisch.Modern.


The dutch citations are from crossing borders website

Keine Kommentare: